måndag 31 mars 2014

Pastasås med kyckling och banan

Hoppas ni också haft en alldeles fantastisk helg med mycket sol och värme.
Dagens lunchtips är en god och enkel pastasås med kyckling och banan.

Ingredienser för 3-4 personer
600 g kycklingfilé
Salt och vitpeppar
1 gul lök
150-200 g färska champinjoner
1-2 st vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
1-2 dl creme fraiche
1-2 bananer

Gör så här
Strimla kycklingiflén och fräs den, krydda med salt och peppar.
Skiva champinjonerna och bananen, hacka löken.
Fräs löken och champinjonerna tillsammans.
Blanda samman med kycklingen.
Lägg i creme fraichen, pressad vitlök, curry och den skivade bananen.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med ev. mer curry, salt och vitpeppar.

Servera med pasta och grönsallad.


fredag 28 mars 2014

Fredag och fläskfilé i gratängform

Rätt okej att det är fredag och att det dessutom ska bli fint väder i helgen :-)
Fläskfilé ihop med massa godsaker i en gratängform, kan det vara något?
Receptet finner ni HÄR.

Helstekt delikatesspotatis eller hasselbackspotatis smakar väldigt bra
ihop med denna gratäng.

måndag 24 mars 2014

Krämig lättlagad kycklinggryta

Hej där
Veckans lunchtips är denna kycklinggrytan som alltid är uppskattad. Så krämig och god. Sedan kan man byta ut mot dom grönsakerna man själv tycker om :-)
Receptet hittar ni HÄR.

Ha en trevlig dag!

torsdag 20 mars 2014

Färsbiffar i grönpepparsås

Hej :-)
Här kör vi runt på många recept som redan finns i bloggen. Lite kul att gå igenom alla recept och konstatera hur mycket gott det finns här.
Gillar ni grönpeppar? Smarrigt goda färsbiffar som serveras med en krämig gräddsås till.
Klicka HÄR för att komma till receptet.

Trevlig helg! 

måndag 17 mars 2014

Orientaliska biffar

Måndag igen då, helgen går sannerligen fort. Här kan vi inte klaga på vädret, solen har varit framme och värmt så gott.
Idag finns dessa biffar i min lunchlåda, orientaliska.

Ingredienser för 2 personer
250 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här
Antingen kan man välja att steka biffarna på spisen eller också gör man dom i ugnen, smaksak.
Om du ska göra dom i ugnen, sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienser till en slät smet.
Forma till biffar.
Stek i panna eller i ugnen på ett bakplåtspapper i ca 20 minuter.

Servera förslagsvis med någon kall sås tillsammans med klyftpotatis.

torsdag 13 mars 2014

Tips på god helgmat

Har ni börja fundera på vad ni ska äta till helgen?
Det här är något vi gärna tillagar lite då och då.
Klicka på länken så kommer ni till receptet ---> Fläskfilé med cantadou vitlökssmak.

Ha en skön helg!

måndag 10 mars 2014

Lättlagad räkgryta med curry

På ca 30 minuter kan du servera en god och lättlagad räkgryta med curry.

Ingredienser för 4 personer
2-4 tsk curry
1 purjolök, finstrmlad
2 st röda paprikor, hackad
5 dl matlagsningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 krm sambal oelek
1 dl chilisås
4 skivor ananas, delade i lagom stora bitar
400 g skalade räkor (jag köper ICAs egna frysta)
Salt

Gör så här
Smält smör i en gryta.
Bryn curryn i smöret.
Lägg i purjo och paprika och bryn mjuka.
Slå på matlagningsgrädde och crème fraîche tillsammans med chilisås och sambal oelek.
Blanda samman och låt det småputtra ihop i ca 10 minuter.
Lägg ner ananasen och räkorna, låt det inte koka utan låt det bara bli varmt.
Smaka av med salt.

Servera med ris. Vi åt även tillsammans med vitlöksbröd.



lördag 8 mars 2014

Italiensk kyckling i tomatsås

Det här var bland det godaste jag gjort och ätit på länge. Grundreceptet är från den oerhört duktiga kocken Leif Mannerström.

Ingredienser för 6 personer
6 st kycklingfiléer
6 skivor parmaskinka
ca 50-100 g riven parmesanost
Färsk basilika, hackad
Salt
Vitpeppar

Tomatsås
1,5 dl soltorkade tomater i olja, hackad
3 schalottenlökar, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 stor citron, saften
2 burkar krossade tomater
1 dl vitt vin
2 dl vatten + 1 st grönsaksbuljong

Gör så här
Fräs lök, schalottenlök och soltorkade tomater.
Tillsätt buljongen, vinet, citronsaften och de krossade tomaterna.
Låt såsen stå och småputtra i ca 30 minuter.
Gör under tiden kycklingen.
Jag valde att dela mina filéer i två delar.
Dela därefter dom på mitten, men skär inte ända ut utan behåll en sida "stängd".
Lägg på skinkan, strö över parmesanosten och den hackade basilikan.
Lägg över "locket" och fäst med tandpetare.
Krydda med salt och vitpeppar.
Bryn kycklingfiléerna runt om i smör tills de känns klara.
(om du är osäker så lägg dom i ugnen en stund).
Lägg därefter i filéerna i tomatsåsen, låt filéerna puttra med i ca 20 minuter.
Smaka av ev. med salt och vitpeppar.

Servera med pasta eller klyftpotatis. Fantastiskt gott!


måndag 3 mars 2014

Supergod dessert - Gino

I helgen när vi hade gäster så avslutade vi vår trerättersmiddag med Gino, fantastiskt gott.
Så här gjorde jag min Gino.

För 6-8 personer
4 st kiwi
20 st jordgubbar
2 bananer
100 g vit choklad
200 g mandelmassa

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader grill.
Skiva all frukt och lägg i botten på en ugnsfast form.
Riv över vit choklad och mandelmassa.
Ställ in högt upp i ugnen, ha koll så det inte bränns.
Det tar ca 3-7 minuter helt beroende på ugn.
Servera med vaniljglass.



Mycket uppskattat och riktigt galet gott!

Related Posts with Thumbnails