Sidor

onsdag 23 februari 2011

Lättbakad grov limpa

Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten.
Man blandar samman alla torra ingredienser och därefter vätska, klickar i en form och in i ugnen. Kan det bli smidigare?
Att det sedan smakade dundergott gjorde inte saken sämre. Jag var lite skeptisk... men efter första tuggan var jag såld = )

För att baka en limpa behöver du
2 dl vetekross
1 dl vetekli
7 dl rågsikt
1/2 dl krossade linfrö
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
1 dl mjölk

Baka så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i sirap, filmjölk och mjölk.
Blanda till en kladdig deg.
Klicka ner degen i en avlång smord form som rymmer 1,5 liter.



Grädda brödet längst ner i ugnen 1 timma.
Låt brödet stå i formen i 10 minuter.




Jag använde mig av hela linfrön, sedan hade jag inte mörk sirap utan tog ljus istället. Funkade lika bra.


Behöver jag säga att jag gillar ost ; )

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Underbar sida! Du har verkligen lätta o goda recept. En liten undran är bara, hur många grader skall ugnen stå på till den grova limpan.
    Med vänlig hälsning Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva,
    tack så mycket : )
    Det gick lite fort i morse... det ska vara 175 grader. Riktigt mättande och god, framförallt smidigt.
    Lycka till!
    //Susanne

    SvaraRadera
  3. Måste bara testa, det ser så gott ut. Tack! Kram Gertrud

    SvaraRadera
  4. Jag ska sätta maken på att baka detta bröd. :)
    Han o Edvin bakade så goda semlor idag så bröd och bullar får han baka i fortsättningen. Jag håller mig till cupcakes och sånt. :)

    SvaraRadera
  5. WOW, jättegodt brød!!! :) å smidigt! tack för receptet!:)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )