Hoppas ni alla har en riktigt härlig påsk! Komiskt att det är mer snö på påskafton än julafton.
Har ni ätit mycket god påskmat och påskgodis nu? :) Det har jag, minst sagt! Detta blir mitt sista inlägg för den här gången, kanske får jag chansen att gästblogga någon mer gång? :) Jag bjuder återigen på en enkel men sååå god maträtt nämligen lax med morotsmos. Ni som inte testat morotsmos ännu bara måste göra det. Det är helt fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portionsbitar lax
2 tomater
2 dl creme fraiche
basilika i kruka
salt
peppar
Morotsmos
8 morötter
1 purjolök
grönsaksbuljong
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast smörad form.
Skålla och hacka tomaterna. Hacka basilikan (här kan man ta den mängd man själv vill). Blanda creme fraiche, basilika och tomat. Tillsätt salt och peppar och bred ut röran över laxbitarna.
Låt stå i ugnen ca 20 minuter.
Morotsmos
Hacka purjolöken i tunna skivor. Skala och skiva morötterna i 0,5 cm slantar. Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker purjolöken och morötterna. Lägg i en grönsaksbuljong. Låt koka tills morötterna blir mjuka. Häll av buljongen (spara lite för eventuell spädning) och mosa morötterna och purjolöken. Jag använder mixer så det blir en slät konsistens. Krydda eventuellt. Tycker du konsistensen är för hård så är det bara att späda med buljongen.

Servera förslagsvis med sockerärtor.
Jag tycker själv att denna rätt är supergod :)
Ha det bäst allihopa!
Isabelle