söndag 13 november 2011

Dumlecheesecake med hallon

Söndag och Fars Dag
Idag är det många pappor som blir uppvaktade och många pappor som blir det genom tanke. Själv ska jag åka till pappa och mamma i eftermiddag :-)

Idag ska ni få bli bjudna på något alldeles förträffligt smarrigt. Jag har tagit mitt favvorecept på cheesecake som jag alltid har som grund. Här kan man säga att jag gjort två desserter till ett. Resultatet blev galet gott :-)
Tänk på att det tar minst 2 dagar att förbereda detta.

Ingredienser till dag 1
3 dl grädde
1 påse dumlekolor

Gör så här
Klipp ner dumlekolorna i mindre bitar i en bunke.
Värm grädden och ta av den precis när den börjar koka.
Slå grädden över kolorna.
Rör om tills alla kolor smält.
Ställ in i kylen tills nästa dag.

Ingredienser till dag 2
100 g phialdelfiaost
2 msk vaniljsocker
3 äggulor
3 äggvitor

8 st digestivekex

Gör så här
Tag ut dumlegrädden ur kylen och vispa till fast grädde.



Vispa äggvitorna för sig i en ren bunke till hårt skum, kolla genom att vända bunken upp och ner.
Vispa samman osten med äggulorna och vaniljsockret.
Rör ner grädden i ostblandningen.
Vänd därefter ner äggvitorna försiktigt.
Rör tills allt blandat sig.
Krossa digestivekeken och lägg dom i botten på en form med löstagbar kant.
Min form som jag använder mig av är 29 cm i diameter.
Häll dumleblandningen över kexen, tänk på att det får inte bli för mycket i eftersom det ska på ett lager till. Om det blir "fullt" så häll över lite dumleblandning i muffinsformar och servera sedan som portionsformar.
Låt stå i frysen minst 4-5 timmar.

När dumleblandningen känns tillräckligt fast så gör du fyllning två.

Ingredienser till fyllning två
Hallonfyllning
100 g hallon
1 dl grädde
50 g philadelfiaost
1 äggula
1 äggvita
1 msk vaniljsocker
½ dl socker

Gör så här
Mixa hallonen.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vispa därefter äggulan, osten och vaniljsockret.
Blanda grädde och socker, vispa samman.
Rör samman alla ingredienser.
Häll blandningen över den frysta dumleblandningen.
Låt det sedan stå i frysen i minst 6 timmar.


Tag fram kakan ca 20-30 minuter innan den ska serveras.
Garnera förslagsvis med hallon.


Njutbart till max!

Oktoberfesten vi hade på jobbet i fredags var så lyckat som det bara kunde bli. Ska försöka få tag i bilder och visa er.
Strax ska det bli brödbak här, ska prova att baka med morötter. Kan tänka mig att det blir saftigt och gott.
Till middag serveras självklart Morgans favorit, pannbiff, lök, sås och potatis.

Önskar er alla en härlig söndag!
På återseende.

7 kommentarer:

  1. Men, åhh, alltså så gott! Skulle gärna ta en bit av den! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Låter fantastiskt gott.
    Baka med morötter blir jättebra.
    Ha en riktigt skön söndag

    SvaraRadera
  3. Ser hur smarrig ute som helst =)

    SvaraRadera
  4. Ser hur-gott-ut-som-helst!! :-)

    Fortsatt fin kväll

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. ååh, så mumsigt! den ska jag göra idag eller i morgon, så kan jag bjuda på den till helgen =)

    SvaraRadera
  6. Jösses! låter verkligen som en fantastiskt god cheesecake. Ska försöka komma ihåg den och testa när tillfälle ges :-)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails