torsdag 24 november 2011

Smuldeg till paj - Glutenfri

Hejsan!
Har ni börjat plocka fram era stjärnor, ljusstakar, gardiner etc?
Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag :-)

Denna pajen har vi fått på kalas några gånger hos bästa syster, den smälter nästan i munnen när man äter den. Jag har endast ätit den glutenfria varianten, men det ska inte vara några problem att byta till vanligt mjöl. Pröva er lite fram med mängden.

Ingredienser
200 g smör
4,5 dl finax mjölmix (eller vanligt mjöl)
½ dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
1,5 dl socker
Valfria bär eller frukt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna med det rumsvarma smöret.
Lägg valfria bär eller frukt i en pajform.
Smula över smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.


Servera med vaniljsås eller glass till.

Letar runt i en himla massa bloggar efter något gott att äta på fredagkväll, helst ska det gå fort att laga. Problemet är bara att jag inte vet vad jag vill göra... Kyckling är ju alltid gott ;-)
Någon som har något gott och enkelt förslag?

Må väl!

2 kommentarer:

  1. Köpte glögg på Ikea häromdagen, så vi har redan tjuvstartat med glögg och pepparkakor! Gott! Inga julsaker framme ännu! jag Smulpajen låter god och gillar att där finns kokosflingor i. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Julen kommer hem till oss till helgen, fattar fortfarande inte att det redan är första advent, vart tog hösten vägen?

    När vi ska ha något enkelt och snabblagat med kyckling så brukar det bli någon av dessa två, kanske det kan vara något?

    Kyckling med 10 vitlökar:
    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/04/prag-here-we-come.html

    Kyckling eller fläskfilé med marinerade vitlökar:
    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/03/enkel-flaskfile.html

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails