onsdag 9 november 2011

Vit chokladmousse med hallon

Hejsan!
Lite dessert efter maten ibland är inte fel på något vis ;-)
Vit choklad vill gärna bli sött enligt mitt tycke, men inte denna. Jag använde mig av den vita chokladen jag hittat på ÖB och tidigare använt till muffins, kika HÄR. Smulorna i botten och massa hallon på gjorde att det smakade förträffligt gott.

Ingredienser 4 personer
100 g vit choklad
1 ägg
2 dl grädde
4 st digestivekex
ca 50 g mörk choklad (gärna med mintcrisp)
Lite smält smör

Garnering
Hallon
Hackad choklad

Gör så här
Smula sönder digestivekexen eller stöt i mortel.
Blanda med lite smält smör.
Hacka chokladen.
När digestiveblandningen svalnat, blanda ner chokladen.
Fördela kexblandningen i fyra dessertskålar.

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädde rätt så fast.
Vispa ägget och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
Vänd försiktigt ner grädden och fördela den i i skålarna.
(Personligen tycker jag detta recept räcker till minst 5 personer, men det är ju en smaksak hur mycket man vill ha i skålen ;-)
Låt stå i kylen över natten, då smakade den bäst konstaterade jag.
Garnera med hallon och lite hackad choklad.
Pudra över florsocker.


Ät och njut!

Ha en härlig onsdag!

6 kommentarer:

  1. Ja, efterrätt skall det vara :) Och denna mousse ser mycket god ut!

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag har följt din blogg ganska länge men har aldrig kommenterat, men du inspirerar mig mycket! :)

    SvaraRadera
  3. Så himla gott det ser ut :)

    Hoppas du haft en bra dag
    Och får en fortsatt fin Onsdagskväll

    kram jenny

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut! Älskar efterrätt på maten ;)

    SvaraRadera
  5. Inte fel alls, på något sätt:) Gott med lite extra tuggmotstånd i botten också.

    SvaraRadera
  6. Åhh, gud så gott det ser ut! Tänker lite på cheesecake =)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails