tisdag 6 mars 2012

Knäckebröd

Detta recept fick jag för ett tag sedan av min systerdotter Isabelle. Lättbakat och mycket gott, kan t o m ätas som snacks :-)

Ingredienser för en plåt
2 dl dinkelmjöl fullkorn (jag hade endast det "vanliga" hemma och använde det)
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
2 tsk flingsalt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Gör så här
Blanda allt torra ingredienser och rapsolja.
Koka upp vattnet och slå på det.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper placerat på en plåt.
Grädda i 150 grader i ca 50 min i nedre delen av ugnen.
Täck gärna över mot slutet så det inte blir bränt.


Försökte att skära försiktigt men kom fram till att det blir bättre att bryta det.


Riktigt drömgoda.


Personligen tycker jag det är gott med brieost och valnötter på.

Visst är det härligt när det går mot ljusare tider. Skönt att gå till jobbet när det är ljust och komma hem när det är ljust :-)

Med önskan om en bra tisdag till er!

5 kommentarer:

  1. Knäckebröd borde jag också testa att laga! Ser gott ut och med brie och valnötter, lyxigt! Kram

    SvaraRadera
  2. Det ser jättehärligt ut! Knäckebröd är inget jag lagat här hemma men alltid kul att läsa om när andra gör det;-D

    SvaraRadera
  3. a de ser supersmarriga ut,har faktiskt aldrig gjort knäcke från grunden så de måste jag nog göra snart

    SvaraRadera
  4. Jag har samma recept men det är majsmjöl istället. Blir smak likt popcorn. Också supergott, kram Gertrud

    SvaraRadera
  5. Detta är ju vanebildande gott, fast utan det dåliga samvetet med så mycket nyttigheter.
    Jag skar rutor före gräddningen med en pizzaskärare och sen var det lätt att bryta i skårorna efter gräddningen.

    Fast jag kallar det nog snarare kex än knäcke.

    Ska pröva också med majsmjöl nån gång.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails