Du behöver:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna av lite. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Smör en form och lägg ner smeten i botten på formen. Strö över blåbär.

Grädda på nedersta falsen i en timma, du kan behöva täcka över pajen mot slutet så du inte bränner den.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Jag gjorde en upptäckt dagen efter då jag hade värmt den i mikron, då blev den ännu segare och godare.

Åh vad gott! Jag älskar blåbärspaj - och blåbärsmuffins! :-)
SvaraRaderaNu har jag mailat dig förresten.