lördag 11 februari 2012

Het räkgryta

Hejsan!
Fredagskvällens mat bestod av en het räkgryta, det var allt lite drag i den. Vill man inte ha den så stark så minskar man bara lite på kryddorna.

Ingredienser för 4 personer
300 g skalade räkor eller 600 g oskalade
3 msk olja
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
½ krm cayennepeppar
2 paprikor, tärnade
100 g champinjoner, skivade
1 burk krossade tomater
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk sweet chili sås
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här
Hetta upp oljan i en panna.
Fräs kryddorna i oljan.
Lägg när den tärnade paprikan och de skivade champinjonerna.
Låt de fräsa en liten stund.
Lägg över i en gryta tillsammans med de krossade tomaterna.
Tillsätt sweet chilisås och vitlök.
Låt alltsammans koka i 20 minuter.
Tillsätt därefter grädde och creme fraiche tillsammans med salt och vitpeppar.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Lägg ner räkorna och låt dem bara bli genomvarma.


Servera tillsammans med jasminris och vitlöksbröd.

Här står bakning på schemat idag. Jag har precis satt en bröddeg som strax väntar på behandling. Det är favoriten Tekakor med havregryn, recept hittar du HÄR.

Ha en härlig lördag!

5 kommentarer:

  1. Jag gillar stark mat :) Och det ser gott ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Så gott med lite hetta i maten:) Det behövs då och då!

    SvaraRadera
  3. sv: ja det var väldigt gott :)

    SvaraRadera
  4. Den här grytan sparar jag bland mina recept!! Ser verkligen jättegod ut!!

    SvaraRadera
  5. Räkgryta. Jag är dåligt på att laga skaldjur. Här fick jag recept som jag vill pröva

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails