måndag 16 april 2012

Kycklingpaj à la GI

Måndag här. Hoppas er helg varit toppen.
Här har det bara varit jättebra. Besökte Matmässan i Lidköping i lördags, trodde dock den skulle vara större, men vi hade det mycket trevligt med alla smakprov man fick göra :-)

Bjuder på recept på en jättegod paj fylld med bl a kyckling.

Ingredienser
Pajdeg
2 dl sojamjöl (finns bland risentaprodukterna)
2 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan)
0,6 dl dinkelsikt (jag tog dinkel fullkornsmjöl)
100 g smör

Fyllning
1 grillad kyckling
½ rödlök
6 st soltorkade tomater
2 tsk torkad basilika
2½ dl parmesan
½ dl pinjenötter

Äggstanning
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop sojamjöl, fiberhusk, dinkelmjöl och smör.
Ställ kallt i ca 30 minuter.
Tryck pajdegen i en pajform, använd ev lite mjöl för att lättare trycka ut den.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Skär kycklingen i mindre bitar och fördela i pajskalet.
Skala och strimla rödlöken och lägg i formen över kycklingen.
Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över pajen.
Strö över basilikan.
Toppa med parmesanost.


Äggstanning
Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Häll äggsmeten över pajen.
Toppa med pinjenötter.
Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter, tills den fått fin färg.


Receptet kommer från boken "6 kilo på 6 veckor". Dock har jag gjort några förändringar i receptet.


En paj som absolut kommer att göra fler gånger. Ett plus för den goda pajdegen.

Ha en härlig måndag!

3 kommentarer:

  1. Det där lät härligt! Pinjenötter är gott:)

    SvaraRadera
  2. Paj är gott och pajdegen låter bra! Kram

    SvaraRadera
  3. Åååh denna ska jag testa :)!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails