måndag 23 december 2013

Gratäng med fläskfilé

Gratäng tycker jag är perfekt om man ska bjuda och vill kunna förbereda innan.

Till 4 personer behöver du
7-8 hg fläskfilé
2 paket bacon
1 röd paprika
1 liten burk skivad ananas (4 ringar)
Salt
Vitpeppar
3 dl riven ost

Sås
4 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 smulad grönsaksbuljongtärning
1 dl mango chutney
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
Salt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp ner bacon i mindre bitar och fräs upp.
Putsa filén och skär i lagom tjocka skivor.
Stek upp skivorna, krydda med salt och vitpeppar.
Hacka paprika och ananas .
Lägg den färdigstekta filén i botten på en ugnsfast form.
Lägg bacon, paprika och ananas över filén.
Strö över den rivna osten.

Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det värmas upp.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Om du vill ha tjockare sås så red den med maizena eller mjöl.
Slå över såsen och ställ i mitten av ugnen ca 15 minuter.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails