lördag 3 maj 2014

Kladdkaka med seg kokoskola

Hej på Er
Bland bakverk är kladdkaka en av mina stora favoriter. I fredags var det dags för maken att bjuda på fredagsfika på sitt jobb. Jag letade å letade å letade... Jag valde att köra på ett säkert kort, kladdkaka. Denna kladdkakan är täckt med en ljuvligt god seg kokoskola. Jag hade tur att det blev en bit kvar så jag fick smaka, den var riktigt galet god :-)

Ingredienser till ca 10 bitar
150 g smör
1/2 dl rapsolja
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
5 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Kokoskola
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap 
1 dl vispgrädde
150 g kokosflingor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör (inte vispa) ihop smält smör, olja, ägg, socker och salt.
Blanda i en annan bunke mjöl, kakao och vaniljsocker.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Gör under tiden kokoskolan.
Blanda ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 7-8 minuter.
Tag ut kakan och bred försiktigt över kolasmeten och grädda ytterligare i 10 minuter.
Lossa kanterna väldigt försiktigt och låt kakan kallna i formen.

Man kan servera kakan som den är. Förslag på tillbehör om man vill ha
något att bryta av med, vispad grädde med hallon eller vaniljglass.



6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var det Ann-Sofi. Ingen risk att det blev något kvar sedan ;-)

      Radera
  2. Ser underbart god ut! Kram och ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katarina, den vågar jag knappt göra utan att bjuda gäster ;-) Kram på dig och fin söndag till dig

      Radera
  3. Den var såååå god! Tack för receptet!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails