För 4-6 personer behöver du:
ca 500-600 gram kyckling (jag använder mig av filé)
1 purjolök
1 liten röd och grön paprika
200 gr färska champinjoner
Sås:
3 dl grädde
1 msk curry
2-3 msk chilisås
1 1/2 dl ost
Tillbehör:
Jasminris
Cashewnötter
Ananas
Mandarin
Gör så här:
Använd färdiggrillad kyckling och dela i bitar eller tillaga filén och dela den i mindre bitar.
Hacka purjo, paprika och champinjoner.
Fräs champinjonerna på lagom värme tills vätskan kokat in.
Lägg kyckling i botten, strö över purjo, paprika och champinjonerna.
Blanda samman grädde, curry och chilisås. Häll över bladningen och strö sist över osten.
Gratinera till fin färg i 225 grader i ca 20-25 minuter.
Koka ris (jasminris funkar bäst). Smörj en sockerkaksform rejält med olja, packa riset i formen. Vänd upp på ett fat och lägg cashewnötter i hålet som bildas. Garnera runt om med ananas och mandariner (vilka var slut i affären så därför syns inga på bilden).
Servera. Jag lovar, ni lär inte bli besvikna om ni provar denna rätt.
Lycka till!


Lät så smarrigt med frukt till =)
SvaraRaderaTrevligt med en receptblogg med inte allt för avancerade tilllagningar.
SvaraRaderaÅterkommer för att testa några av godsakerna.
Hälsningar/SA