torsdag 26 januari 2012

Chilimarinerad lax med gurkröra

Middagstipset idag blir en smalare variant med lax. Ingen grädde eller creme fraiche här inte ;-) Bara lite matlagningsyoghurt.

Ingredienser för 4 personer
4 st portionsbitar lax

Red hot chili marinad
½ finhackad och urkärnad röd chilifrukt
3 msk olja
fint rivet skal och saft av ½-1 lime

Gurkröra
1 äpple i små tärningar
200 g gurka i tärningar
ca 5 cm tunnskivad purjolök
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk lättmajonnäs
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Blanda chili med olja, limeskal, limesaft och salt.
Låt stå i rumstemperatur ca 1 timma.

Gurkröra
Blanda ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast smörad form.
Pensla runt om med chilimarinaden.
Låt stå i ugnen ca 20-25 minuter.




Här blev det lunchlådemat och då fick det bli nudlar till. Annars kan jag tänka mig att kokt potatis smakar utmärkt till.

Vilken dag brukar ni helghandla?
Här blir det nog mest fredag, förstår inte varför det blivit så. Skulle nog tycka det vore skönare att ha de klart på torsdagen. Kanske får bli ändring på det.
Visst blev det frallor igår, ostfrallor, mums vad goda de var :-) Recept kommer så småningom.

Ha det bra!

4 kommentarer:

  1. Firre som är såååå gott!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Vilken fräsch och god maträtt!
    Jag brukar försöker handla på torsdagar, men hinner inte alltid. Ibland blir det lördagar och då brukar jag göra pannkakor till frukost, för ingredienserna till dem har jag alltid hemma :)

    SvaraRadera
  3. Lät som en smarrig gurksallad!

    SvaraRadera
  4. Gurkröran verkar smarrig!
    Här handlar vi oftast när barnbidraget kommer, storhandlar alltså. Annars så handlar mannen när det behövs, då han är föräldraledig. Jag handlar ganska sällan.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails