tisdag 10 april 2012

Kycklingpaj med paprika och fetaost

Paj är smidigt att bjuda på, självklart även gott. Här är en kycklingpaj fylld med diverse godsaker som vi bjöd på för ett tag sedan.

Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
2 dl dinkelmjöl
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
3 msk vatten

Fyllning
1 grillad kyckling
1 röd paprika, hackad
1 purjolök, strimlad
1 pkt bacon
200 g bladspenat, färsk
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost, i fyrkanter
8 st soltorkade tomater, strimlade
3 dl riven parmesanost
Svartpeppar

Äggstanning
4 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1-1½ tsk salt

Gör så här
Pajdeg
Hacka ihop mjölsorterna och smör, använd med fördel matberedare.
Tillsätt vatten och arbete snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut den i en pajform.
Ställ i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Fräs upp spenaten i smör, kläm i en vitlöksklyfta och låt fräsa med en stund.
Klipp därefter bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper.
Nagga pajdegen.
pajdegen mitt i ugnen i 10 minuter.
Lägg spenaten i botten på formen tillsammans med strimlade soltorkade tomaterna.
Hacka fetaosten i fyrkanter och lägg ovanpå.
Strö över kycklingbitarna tillsammans med bacon.
Lägg därefter på paprika och purjolök.
Strö över den rivna osten.
Blanda samman äggstanningen och slå över pajen.
Tag några tag med svartpeppar.
Strö över pinjenötterna.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.


Jag gjorde en vitlöksdipp och serverade till, det blev pricken över i.

Många börjar arbeta idag kan jag tro efter en fyra dagars ledighet, medans andra har sin första lediga dag efter fyra dagars jobb.

Oavsett hur ni har haft det, ha en skön tisdag alla!

1 kommentar:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails