torsdag 30 januari 2014

Kycklingfilé i marinad med Chef Pauls chikky rub

Den här kycklingen hade vi på buffébordet när vi firade maken, fantastiskt god!

Till ca 3 kg kycklingfilé behöver du i första marinaden.
1 dl kinesisk soja
2 dl sweet chilisås
2 dl olivolja
4 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar

Gör så här
Blanda samman ingredienserna noga så det blandar sig.
Slå i marinaden i en plastpåse.
Lägg i kycklingfiléerna och se till att det blandar sig väl.
Förslut påsen och ta för säkerhetsskull en plastpåse till runt.
Lägg i kylen i minst 2 timmar eller låt allra helst ligga över natten.

Chef Pauls chikky RUB
4 msk strösocker
2 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 msk salt
1/2 msk chilipulver
1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk citronpeppar
1 tsk salvia, torkad
1/2 tsk basilika, torkad
1/2 tsk rosmarin, torkad
1/2 tsk cayennepeppar
Blanda samman ingredienserna till kryddan.

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg filéerna på ett bakplåtspapper i en ugnsform.
Klappa in kryddan i filéerna. (det blir liiiite kladdigt) eller strö på kryddan.
Grilla filéerna mitt i ugnen tills stektermometern visar på 72 grader.
Låt filéerna ligga och vila innan du skär upp dom.

Servera förslagsvis med potatisgratäng och en grönsallad.
En god sås är alltid gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails