torsdag 27 februari 2014

Krämig kycklinglasagne

Lasagne tillagas ofta här, fast då i regel alltid med köttfärssås. Receptet nedan är med kyckling, (Surprise!!!) Funkar garanterat utmärkt med nöt- eller blandfärs också.

Ingredienser för 4-6 personer
600 g kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
2 st små gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 zuccini
2 vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljong eller hönsbuljong, smulade
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl creme fraiche
100 g crème bonjour vitlöksost
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
Salt 
Vitpeppar

1 förpackning Knorr Bechamelsås
1 förpackning färska lasagneplattor (jag köper alltid ICA:s egna. Använder min ugnsform som är 20x30 cm och de passar perfekt, blir dock alltid en över).
2 dl smakrik riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och fräs den mjuk i smör.
Kärna ur paprikan och hacka den och zuccinin i lagom stora bitar.
Fräs upp så de blir lite lagom krispiga.
Dela kycklingfiléerna i små bitar.
Bryn och krydda med salt och vitpeppar.
Lägg över löken, grönsakerna och kycklingen i en stor gryta tillsammans med de övriga ingredienserna.
Låt allt stå och småputtra minst i 12-15 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar och ev. andra kryddor.
Varva lasagneplattor, kycklingfyllning och sås i en ugnsfast form.
Avsluta med sås och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 40-45 minuter.
Jag brukar täcka över med bakplåtspapper när halva tiden har gått.

Servera tillsammans med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails