Tipset idag är en smarrig dessert vi provade i helgen för att ev. ha på nyår. Egentligen ligger fokus på jul, men en god dessert efter maten smakade inte fel :-)
Jag hittade receptet på Arla i deras Nyårsmeny. Bara namnet, Rocky Road de Luxe, yummie :-)
Ingredienser för 4 personer
Chokladkräm
75 g vit choklad (själv använde jag min favvo Marabou mjölkchoklad)
1 dl vispgrädde
Kolasås
3/4 dl vispgrädde
2 msk mjölk
2 msk strösocker
2 msk sirap
Kaksmulor
25 g smör
2 tsk vetemjöl
½ dl havregryn
½ dl socker
175 g björnbär
ca 30 st minimarshmallows
4 kulor vaniljglass
Gör så här
Chokladkräm
Bryt chokladen i bitar och låt de smälta över vattenbad eller i mikro.
Vispa grädden lätt.
Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum.
Låt stå i kyl minst 1 tim.
Kolasås
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull.
Koka kraftigt utan lock tills såsen tjocknar, 10-15 min.
Låt såsen kallna.
Havrekrisp
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa.
Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Rör om några gånger under tiden.
Havrekrispet kan du förbereda flera dagar i förväg.
Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär och marshmallows i glas.
Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås.
Snopen blev jag igår morse när jag vaknade, vi hade fått ca 4-5 cm snö, härligt. Nu inatt har det kommit lite till, kanske man kan tro på en vit jul :-)
Ha en bra start på denna måndag!

Så gott det låter, en riktigt lyxig variant! Och roligt att höra att det snöat hos er, kram!
SvaraRaderavad gott. Tänk det har snöat här oxå i natt kanske blir det en vit jul
SvaraRadera