tisdag 31 januari 2012

Gratinerad rödspätta

Välkommen tisdag och alla ni läsare
Har ni bitande kall kyla?
Läste på Aftonbladet igår att kylan ska hålla sig.
Jag tror faktiskt jag vet vem som ligger bakom denna kylan!!!
Tror att det är elbolagen, de tycker nog inte att de fått in tillräckligt med pengar i vinter ;-)

Vi testade ett nytt recept med rödspätta i helgen. Vi åt tillsammans med pressad potatis, jag kan även tänka mig att gröna ärtor är gott till detta.

Ingredienser för 2 personer
ca 300 g spättafilé
Salt
Vitpeppar

Fyllning
½ dl kräftost
1 msk dill

Sås
3 dl matlagningsgrädde
½ dl kräftost
1 fiskbuljongtärning
2 msk dill
2 msk citron
Salt
Vitpeppar

Garnering
1½ dl skalade räkor
Dill
Citron

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda fyllningen till spättan.
Salt och peppra på fisken.
Lägg på fyllningen och rulla till en rulle.
Lägg rullarna i en smord ugnsform.
Gör såsen och smaka av med salt och peppar.
Slå såsen runt fisken och ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Innan servering garnera med räkor, citron och dill.




Servera tillsammans med pressad potatis och förslagsvis gröna ärtor.

Ha en bra tisdag!

3 kommentarer:

  1. Aha, en konspiration då alltså... visste väl det:)
    Spätta äter vi alldeles för sällan, även om vi äter mycket fisk. Det måste det bli ändring på minsann!

    SvaraRadera
  2. Tack för ännu ett fiskrecept....verkar ju enkelt också!!

    SvaraRadera
  3. Mmmmmm! Det här åt vi häromdagen och det var supergott. Äldsta killen ratade dock fisken men det gör han alltid. :) Jag ser dock nu att vi glömde räkorna. Attans!!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails