onsdag 15 januari 2014

Fläskfilé i grekisk marinad

Visst är det smidigt att marinera filén och sedan låta den sköta sig själv i ugnen. Perfekt :-)
Testade en ny marinad, grekiskt, gillar ju Grekland.

Du behöver
ca 7-10 hg fläskfilé

Marinad
1 st pressad citron
3 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
0,5 dl olivolja
2 msk honung

Salt
Vitpeppar

Gör så här
Putsa filén.
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Slå marinaden i en påse och stoppa ner den putsade filén.
Lägg gärna en påse till runt.
Låt den ligga och gosa till sig i 1-2 timmar i kylen, eller över natten.
Sätt ugnen på 175 grader.
När den marinerat klart så torka av filén bryn den runt om i en stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg på ett ugnssäkert fat och stoppa gärna i en stektermometer.
Ha den i ugnen tills termometerna visar 70 grader.
Låt den ligga och vila i folie innan du skär upp den.
Servera tillsammans med t ex klyftpotatis, tzatsiki och grönsallad.

7 kommentarer:

  1. Vill bara säga att jag är så glad att du är tillbaka igen. Jag har varit inne på din sida lite då och då för att hämta något smarrigt recept. Nu blev jag glatt överraskad när jag upptäckte att du återupptagit bloggandet igen. Du inspirerar mig jätte mycket så jag ser fram mot dina goda recept.
    Med vänlig hälsning
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Lena, vad gulligt skrivet av dig. Jag blir verkligen studsande glad av dina kommentar. Tack goa du.
      Kram Susanne

      Radera
  2. Åh, vad roligt att du har börjat blogga igen!!! Använder dina recept med glädje =)
    Välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Så härligt fräscht och frisk det låter med så mycket citronsmak på marinaden, blir ju sugen på sommar ännu mer nu!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails