måndag 6 januari 2014

Kesoplättar

Mellanmål vill jag tro att fler än jag är lite slarvig med ;-)
För egen del blir det gärna en frukt, det är ju ändå väldigt smidigt.
De här plättarna snurrar runt mycket i "LCHF-världen", jag vet inte vem som är upphovsman till dessa, men jag vet att det är väldigt gott och äter det mer än gärna.

Ingredienser för 1-2 personer
2 ägg
125 g keso
1 msk fiberhusk
1 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
nypa salt

Gör så här
Mixa samman allt i en matberedare eller med en stavmixer.
Klicka ut plättarna i en stekpanna där du får steka dom på väldigt svag värme.
Min platta går till tolv och jag steker dessa på 5:an.
Här åt jag tillsammans med apelsin, pinjenötter och matlagningsyoghurt smaksatt med lite vaniljpulver.
Ibland äter jag tillsammans med brieost och skinka och skippar då vaniljpulvret i smeten.

5 kommentarer:

  1. Kul att du är tillbaka! Kan man byta fiberhusk mot något annat, mjöl kanske ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ullabella :-)
      Att det är fiberhusk beror på att det är LCHF. Självklart kan du byta mot annat mjöl. Dock har jag lite svårt att säga mängden. Fiberhusk gör att det sväller mycket. Men kanske 1/2 msk mjöl. Prova och låt mig gärna få veta.
      Ha en bra dag!
      //Susanne

      Radera
  2. Ser mycket goda ut och keso gillar jag massor. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mig att det är något för dig Katarina ;-)
      Det blir väldigt gott och mättsamt framförallt.
      Kram på dig och ha gott

      Radera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails