torsdag 23 januari 2014

Kyckling i jordnötssås

Det här receptet hittade jag på en blogg som skrivs av en härlig tjej som heter Pia. Fastnade för receptet på en gång. Direkt när dottern Felicia hade ätit upp så sa hon; "Detta får du göra många gånger mamma" :-)

För 4 personer
ca 6-7 hg kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
1 dl salta jordnötter, hackade
1 tsk hackad färsk chili
2 msk jordnötssmör
1-2 msk limesaft
1 msk farinsocker
1 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
1 st hönsbuljongtärning
2 st äpplen
2 st vitlöksklyftor
Salt

Gör så här
Strimla kycklingen.
Stek den i i omgångar, krydda med salt och vitpeppar.
Blanda samman jordnötter, chili, jordnötssmör, limesaft, farinsocker, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta.
Låt det koka upp och lägg ner kycklingen.
Sänk värmen och låt det endast småsjuda i ca 10 minuter.
Skala och kärna ur äpplet under tiden och hacka vitlöken.
Fräs upp äpple och vitlök i smör.
Lägg ner det i grytan mot slutet.
Smaka av med salt.

Servera med jasminris och sallad. Njut!

4 kommentarer:

  1. Ja visst var det gott, en favorit hos mig :)
    Ha det gott !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt gott med just det där salta:) Jordnötter i mat är en höjdare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, det smakar alltid gott med jordnötter i.

      Radera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails