tisdag 7 januari 2014

Skärets rosenbröd

Detta recept hittade jag på sajten Matklubben. De kallas för Skärets rosenbröd då det är uppkallat efter "Flickorna från Skäret".

Ingredienser för 70 st rosenbröd
150 g smör
5 dl vatten
5 dl mjölk
100 g jäst
1 dl socker
3/4 msk salt
2 ägg
3 l mjöl

Att pensla med
1 ägg
Sesamfrö eller vallmofrö

Gör så här
Smält smöret.
Slå i vatten och mjölk och låt det bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke.
Slå på lite av mjölken så att jästen löser sig.
Arbeta in övriga ingredienser.
Mjölet lite i taget tills degen släpper bunken.
Täck bunken med en plastfilm och låt den jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Forma till frallor och lägg på plåt.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla frallorna med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
Grädda mitt i ugnen ca 10-11 minuter.

2 kommentarer:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails