Mumsiga goda bullar som är lätta att baka. Bakas i folieformar.
Ingredienser;
75 gr jäst
3 dl mjölk
6 dl mjöl + ca 10-12 dl
300 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 st ägg
Så här gör du;
Smula ner jästen, värm mjölken till 37 grader och slå den över jästen, rör tills den löser sig. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Rör samman ingredienserna till fyllningen;
150 gr smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Arbeta därefter in det rumsvarma smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Arbeta degen kraftigt och tillsätt så mycket mjöl som behövs i omgångar tills degen är smidig. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 40 bitar. Forma till bullar och lägg i folieformar. Gör en fördjupning i varje bulle. Jag brukar använda ändan på trägaffel som jag doppar i lite mjöl, sedan trycker jag ut degen så det blir en lagom fördjupning. Lägg i ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle. Nyp ihop ordentligt och släta till bullen. Låt bullarna jäsa i 40 minuter under handduk.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-9 minuter på 225 graders värme.
Låt dem kallna under handduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Dom här ska jag prova att göra ! Ser så goda ut!
SvaraRaderaJättegoda!
SvaraRaderaTack för receptet!
Alla som ätit dem säger att dem är sjukt goda!! och jag med livsfarligt goda :)
SvaraRaderaUnderbart goda! Wienerbrödskänsla. alla gillar dem. festbullar!
RaderaGår dessa bra att frysa?
SvaraRaderaTycker det låter som väldigt mycket jäst i. Stämmer det med 75g?
SvaraRadera