söndag 23 maj 2010

Smarriga smörbullar

Mumsiga goda bullar som är lätta att baka. Bakas i folieformar.

Ingredienser;
75 gr jäst
3 dl mjölk
6 dl mjöl + ca 10-12 dl
300 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 st ägg

Så här gör du;
Smula ner jästen, värm mjölken till 37 grader och slå den över jästen, rör tills den löser sig. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Rör samman ingredienserna till fyllningen;
150 gr smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Arbeta därefter in det rumsvarma smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Arbeta degen kraftigt och tillsätt så mycket mjöl som behövs i omgångar tills degen är smidig. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 40 bitar. Forma till bullar och lägg i folieformar. Gör en fördjupning i varje bulle. Jag brukar använda ändan på trägaffel som jag doppar i lite mjöl, sedan trycker jag ut degen så det blir en lagom fördjupning. Lägg i ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle. Nyp ihop ordentligt och släta till bullen. Låt bullarna jäsa i 40 minuter under handduk.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-9 minuter på 225 graders värme.
Låt dem kallna under handduk.

4 kommentarer:

  1. Dom här ska jag prova att göra ! Ser så goda ut!

    SvaraRadera
  2. Jättegoda!
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
  3. Alla som ätit dem säger att dem är sjukt goda!! och jag med livsfarligt goda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart goda! Wienerbrödskänsla. alla gillar dem. festbullar!

      Radera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails