söndag 23 maj 2010

Smarriga smörbullar

Mumsiga goda bullar som är lätta att baka. Bakas i folieformar.

Ingredienser;
75 gr jäst
3 dl mjölk
6 dl mjöl + ca 10-12 dl
300 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 st ägg

Så här gör du;
Smula ner jästen, värm mjölken till 37 grader och slå den över jästen, rör tills den löser sig. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Rör samman ingredienserna till fyllningen;
150 gr smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Arbeta därefter in det rumsvarma smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Arbeta degen kraftigt och tillsätt så mycket mjöl som behövs i omgångar tills degen är smidig. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 40 bitar. Forma till bullar och lägg i folieformar. Gör en fördjupning i varje bulle. Jag brukar använda ändan på trägaffel som jag doppar i lite mjöl, sedan trycker jag ut degen så det blir en lagom fördjupning. Lägg i ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle. Nyp ihop ordentligt och släta till bullen. Låt bullarna jäsa i 40 minuter under handduk.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-9 minuter på 225 graders värme.
Låt dem kallna under handduk.

6 kommentarer:

  1. Dom här ska jag prova att göra ! Ser så goda ut!

    SvaraRadera
  2. Jättegoda!
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
  3. Alla som ätit dem säger att dem är sjukt goda!! och jag med livsfarligt goda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart goda! Wienerbrödskänsla. alla gillar dem. festbullar!

      Radera
  4. Tycker det låter som väldigt mycket jäst i. Stämmer det med 75g?

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails