lördag 13 november 2010

Chokladfudgetårta

Detta var något alldeles fantastiskt smarrigt.
För att baka detta ljuvligt goda bakverk behöver du ha följande:

150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.

Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör

Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Servera förslagsvis med glass, hallon och blåbär.



4 kommentarer:

  1. Den ser underbar ut! :D Vill baka på en gång.

    SvaraRadera
  2. Å så mycket gott du hade här. Lätta och bra recept att ta till när fantasin tryter. Kommer prova många.

    SvaraRadera
  3. hur lange haller den i kylen? ska ha kalas pa lordag sa tankte om jag kunde baka den idag? /Emma

    SvaraRadera
  4. Provade receptet nu i veckan och bjöd på jobbet, stor succé och grymt god! Tack för att du delade med dig av denna underbara tårta!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails