Till 2 portioner:
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1,5 dl bulgur (för egen del tyckte jag det var på tok för mycket bulgur, men det är bara att blanda i så mycket man behöver)
10 cm purjolök
1 tsk olja
1 broccolistånd delat i buketter (jag använde fryst då den färska var slut.)
200 gr tärnad kassler
8 cashewnötter
Salt coh peppar (Grönsaksbuljongen sätter bra krydda på maten)
Sås:
1/2 dl minifraiche
lite citronsaft
Gör så här:
Koka upp buljongen och lägg i bulgur.
Strimla purjolöken.
Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter.
Vänd ner grönsakerna och kasslern i bulgurn.
Krydda med lite salt coh peppar. Tänk på att det blir smak av grönsaksbuljongen.
Toppa med nötter.
Blanda minifraichen med citronsaft och servera till.

Du är så duktig, du! Min älskade mamma <3
SvaraRadera