fredag 16 december 2011

Fläskfilégratäng med kantareller

Hejsan ljuvliga fredag och alla ni därute
Komponerade ihop ett recept på fläskytterfilé förra helgen. Det tipset delar jag gärna med mig av för det smakade ljuvligt gott.

Ingredienser för 4 pers
ca 6-7 hg fläskytterfilé
1 paket bacon
1 paprika, valfri färg
10 cm purjolök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 g kantarellost
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 dl torkade trattkantareller (eller motsvarande mängd kantareller)
3 dl riven ost
Salt
Vitpeppar
Maizena

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén och skär i cm-tjocka skivor.
Bryn i smör och krydda med salt och vitpeppar.
Klipp ner bacon i mindre bitar och stek.
Hacka paprikan och strimla purjolöken.
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form.
Strö över bacon, paprika, purjon och den rivna osten.
Lägg i en kastrull kantarellosten, creme fraiche och grädde.
Smula ner köttbuljongen och strö o paprikapulver.
Låt det smälta samman på lagom värme.
När osten smält smula ner trattkantarellerna och smaka av med salt och vitpeppar.
Red med lite maizena.
Slå såsen över köttblandningen.
Ställ mitt i ugnen ca 15 minuter.


Alltid svårt att fota en gratäng snyggt, däremot smakade det förträffligt gott.
Vi serverade tillsammans med helstekt delikatesspotatis.

Idag blir det den traditionella fredagsmaten här hemma, tacos.
Vad ska ni ha för gott på tallriken ikväll?

En skön och trevlig helg önskar jag er alla!

3 kommentarer:

  1. Ser nog mycket gott ut på bilden! Hos oss blir det freadgspizza :) Lagade precis pizzadegen! Ha en skön helg, kram!

    SvaraRadera
  2. ÅH! Torkade kantareller tycker jag smakar så mycket mer. SÅ gott!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också det ser väldigt gott ut! Lägges i testas-högen!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails