måndag 5 december 2011

Sockersaltade kanelmandlar

Hejsan på Er,
blev allt lite förvånad när man tittade ut i morse och så var det vitt, genast blev det ljusare ute.

I gårdagens inlägg om Falbygdens Ost var det några som undrade var osten var...
Det hade jag också undrat, bara massa julsaker. Inte lätt att veta att det även finns en julmarknad där, som var mitt primära besök i lördags.
Kika HÄR så hittar ni ost.

Över till dagens recepttips som går i julens tecken.
Sockersaltade kanelmandlar, receptet är ur senaste Buffé.

Ingredienser
200 g sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

Gör så här
Skålla och skal mandel.
(Kika hur man gör HÄR om du vill)
Koka upp socker tillsammans med vatten i en kastrull.
Låt koka 3-4 minuter.
Tillsätt mandlarna och rör runt.
Fortsätt att röra tills de är gyllenbruna.
Tillsätt kanel och olja.
Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper.
Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna helt.
Bryt isär och förvara i en burk med tättslutande lock till servering.






Smakade förträffligt gott!

Tips! Fastnar det i kastrullen, ställ den i kallt vatten.
Någon som sitter inne på fler bra tips?

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

  1. Knaprigt och gott! Gillar att det är både sött och salt! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  2. Dubbel tumme upp för det! Gillar blandningen av salt och söt! Kramkram

    SvaraRadera
  3. WOW! Det här låter helt fantastiskt, verkligen! Jag som ÄLSKAR nötter och kanel, det är ju klockrent <3 YUM!

    SvaraRadera
  4. Aha, där är osten:)

    Hur kan vi ha missat detta receptet i buffé, måste ha läst den slarvigt.
    Tur du finns och uppmärksammar oss:)

    Kram!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails