söndag 7 november 2010

Nasi goreng med bulgur

Tema matlåda med smalare mat. Denna gång fick det bli en rätt som jag inte ätit på åratal. En rätt som kommer att tillagas fler gånger till matlådan. Det gick snabbt och smidigt att laga den.

Till 2 personer behöver du:
1 dl fullkornsbulgur
150 gr strimlat magert griskött
2 tsk rapsolja
1 1/2 tsk curry
100 gr strimald vitkål
1 grovt riven morot
1 klyftad rödlök
1/2 röd + 1/2 grön strimlad paprika (eller annan valfri färg)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk soja

1 dl räkor
2 ringar ananas

Gör så här:
Koka bulgurn.
Bryn köttet i oljan tillsammans med curry.
Tillsätt vitkål, morot, lök och paprika och låt det fräsa med tills det mjuknar.
Smaksätt med vitlök, paprikapulver och soja och blanda ner den kokta bulgurn.

Garnera med 1 dl rensade räkor + 2 skivor ananas (färsk eller konserverad i juice)

Tyvärr så hade min ananas gått åt till ananaspaj så jag fick klara mig utan den denna gång.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Hej Susanne! Vad roligt att se att du är här med recept. Såg väldigt gott ut också. Nu vet jag vart jag ska gå när jag inte vet vad jag ska hitta på till mat.
    Hoppas allt är bra med dig. Saknar dig på din andra blogg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails