fredag 8 oktober 2010

Filé med kantareller

Förra helgen blandade jag samman filé med bacon, kantareller och lök, det blev så drömgott.

För 5-6 personer behöver du ha:
ca 8 hg fläskytterfilé
2 hg kantareller
1 liten gul lök
1 pkt bacon
1 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
1-2 dl creme fraiche
3 dl grädde
50 gr philadelfiaost
Salt
Peppar

Gör så här:
Putsa filén, skiva därefter filén i centimetertjocka skivor. Stek filén och krydda med salt och peppar. Lägg den färdigstekta filén i botten på en smord form.
Klipp ner bacon i små bitar och stek även dom. Låt dom rinna av på ett hushållspapper.
Strö över bacon över filén.

Rensa kantarellerna, hacka löken smått. Bryn dessa tillsammans på svag värme tills vätskan kokat in.
Gör under tiden såsen. Smula ner köttbuljong i vattnet, tillsätt övriga ingredienser. Koka på svag värme. Tillsätt svamp- och lökblandningen. Koka samman och smaka av såsen med salt och peppar. Om man gillar lite tjockare sås kan man reda den till önskad konsistens.
Slå såsen över filé och bacon.

Sätt ugnen på 200 grader och låt det stå inne ugnen i ca 20 minuter.

Jag serverade rätten tillsammans med hasselbackspotatis.

Recept på hasselbackspotatis kommer vid ett senare tilfälle.

1 kommentar:

  1. Jösses vad gott! Hasselbackspotatis är ju så himla gott! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails