torsdag 23 december 2010

Bountybollar

Dessa små godingar har jag sett i många bloggar nu. Kände att jag var tvungen att testa. Håller fullt med de andra, de är väldigt goda.

Använd dig av:
50 gr smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad
(Ev. ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med)

Gör så här:
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Ett litet tips!
Skölj gärna händerna i kallt vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med ätbara kulor eller sockerpärlor om så önskas.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.


Mums, jättegoda!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails