Fudge är ett julgodis som jag gör varje jul, klart en av favoriterna. Krämigt och mumsigt.
För att göra min fudge behövs:
3 dl socker
3 msk kakao
2 dl grädde
När fudgen kokat färdigt ska du röra i:
50 gr smör
1 msk vaniljsocker
1 dl hackad mandel för den som önskar
Gör på följande sätt:
Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter.
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar.
(Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten. När fudgen stelnar så att den går att forma till en kula klarar fudgen kulprovet.)
När fudgen ä färdigkokad, ta den av spisen och rör i smör, vaniljsocker och ev. hackad mandel. Rör kraftigt tills allt smör smält.
Häll upp fudgen i en form som är ca 20x30 cm, beroende på hur tjock du vill ha fudgen.
Klä med bakplåtspapper eller smöra.
Låt stå kallt i ett par timmar och skär därefter upp den i lagom stora bitar.
Trevlig helg!
fredag 17 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur länge håller sig fudgen...? Ska den förvaras svalt?
SvaraRaderaJag är osäker på hur länge den håller sig, här hemma tar den slut rätt snabbt så det problemet har jag inte riktigt. Jag kan tänka mig minst 14 dagar i alla fall.
SvaraRaderaDen ska förvaras i kylskåp. Vet även att det finns dom som fryser den för att den helt enkelt inte ska ta slut ; )