Jag använder den frysta portionslaxen väldigt ofta. Detta recept är ett toppengott alternativ. Smidigt, mättande, nyttigt och gott.
Ingredienser för 2 personer
2 st frysta laxbitar
1/2 gul lök
1/2 tsk Knorr Fiskkrydda
1/2 tsk citronpeppar
2 tsk citronsaft
1 ägg
Citronsås
1 1/2-2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2-1 st fiskbuljong
1 tsk Knorr Fiskkrydda
1/2 citron, både saft och skal
1 msk hackad gräslök
Maizena
Gör så här
Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan med en matberedare.
Skala och finhacka löken.
Blanda laxfärsen med de övriga ingredienserna.
Forma till två stycken biffar.
Stek på medelvärme i smör, ca 4-5 minuter på varje sida.
Gör under tiden såsen.
Tvätta skalet på citronen.
Riv skalet fint och pressa ur saften.
Smula ner buljongtärningen i grädden och creme fraichen.
Tillsätt krydda, citron och gräslök.
Låt småputtra en stund.
Red med maizena till önskad konsistens.

Vi åt tillsammans med kokt färsk potatis.
