torsdag 2 juni 2011

Snabba heta kycklingwoken med limesås

Hej
Det känns väldigt skönt att veta att man ska vara ledig i hela 5 dagar.
Tyvärr blev det ingen vinst för dottern i DM-matchen. Med ca 7 sekunder kvar i förlängningen så satte det andra laget ett mål och fastställde slutresultatet till 3-4. Så är det i sportens värld, någon vinner och någon förlorar. Det får bli nya tag på söndag med seriematch : )

Idag bjuder jag på en snabblagad kycklingwok med mycket het smak. Till detta åt vi en limesås. Receptet är GI.

Ingredienser för 4 personer
4 st kycklingfiléer
Salt
Peppar
1 purjolök
8 st champinjoner
2 msk rapsolja
1 påse, 450 gr djupfrysta wokgrönsaker
Chilipulver
Cayennepeppar
Salt

Limesås
2 dl turkisk yoghurt
ca 1 msk ingefära
1/2 tsk salt
1 lime, saft och skal
vitlöksklyfta, pressade

Gör så här
Skär kycklingen i små fyrkanter.
Skölj och strimla purjolöken.
Skiva champinjonerna.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna.
Lägg ned kycklingen och krydda med salt och peppar.
När kycklingen nästan är färdig lägg ner grönsakerna och låt allt bli riktigt varmt.
Smaka av med chilipulver, cayennepeppar och salt.
Pressa över lite limesaft och rivet limeskal.


Servera tillsammans med den goda såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails