Till efterrätt serverades det jordgubbscheesecake. Prova, den var verkligen en hit.
Perfekt att göra till Midsommarafton : )
Ingredienser
Botten:
250 gr digestivekex
100 gr smör
Fyllning 1:
450 gr philadelfiaost
200 gr osockrade jordgubbar
3 ägg
1,3 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Smula sönder kexen och blanda med smält smör.
Tryck ut det i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ca 5-10 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna.
Ställ i kylen några timmar eller dagen innan den ska serveras.
Cheesecake är en av mina favorit efterrätter :-)
SvaraRaderaSå himla gott.
Kram
Låter som en god cheesecake, somrig och perfekt till midsommar:)
SvaraRaderaMums!