Fredag : ) Ikväll är det dags för lite tjejträff igen. Katharina vill fira in att sommarlovet startar. Själv får jag lov att jobba 4 veckor till innan min semester startar.
Lax är enligt min mening riktigt gott, sedan är det även både nyttigt och mättande. Variationerna är många, här har jag provat med en murkelsås till.
Ingredienser för 4 personer
4 st laxfiléer
Knorrs Fiskkrydda
1 burk murklor (à 200 gr)
3 msk finhackad schalottenlök
1 dl fiskbuljong (1 tärning + 1 dl vatten)
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt
Peppar
Cayennepeppar
1 knippe sparris
Gör så här
ätt ugnen på 200°C.
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker smord form.
Krydda på med Knorrs Fiskkrydda.
Baka laxen 12-15 minuter eller tills den är färdig.
Skölj murklorna och låt dem rinna av.
Finhacka dem.
Fräs löken i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt murklorna och låt fräsa ytterligare någon minut.
Tillsätt buljongen och grädden.
Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter.
Smaka av med salt, 1 krm peppar och ev cayennpeppar.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
Du kan även steka den.
Vi åt färsk pasta till.
Önskar er en trevlig helg och tack för responsen jag får både här och på mejl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Murklor har vi aldrig provat, annorlunda med svampsås till fisk!
SvaraRaderaHoppas det blir en kul kväll och att du får en trevlig helg!
Så gott det ser ut, har aldrig lagat murkelsås.
SvaraRaderamen det låter jättesmarrigt.
Trevlig helg.
kram Jenny