tisdag 28 juni 2011

Kokospanerad lax

Gomorron!
I eftermiddag åker jag och dottern till hemstaden för att träffa yngsta systerdottern och ta en fika. Längtar verkligen att få sitta ute och fika. De har lovat fint väder, eller åtminstone varmt.

Ännu ett laxrecept ; )
Har provat ett nytt sätt att panera, med kokos.

Ingredienser för 4 personer
4 st portionsbitar av lax
1 tsk salt
2 dl kokosflingor
2 ägg
Smör

Sås
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Dill, hackad

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen.
Lägg kokos på ett fat.
Doppa laxbitarna i ägg och därefter i kokos.
Salta.
Bryn filerna till fin färg i smör.
Sätt dom därefter i ugnen i ca 10-12 minuter.
Gör en kall sås på creme fraiche och dill.
Smaka av såsen med salt och svartpeppar.


Servera med potatis och grönsaker.

3 kommentarer:

  1. Tack. Denna laxrätt låter som något även i min smak, allt med kokos blir ju så gott :)

    SvaraRadera
  2. Låter spännande med kokos :-)
    Det ser jättegott ut!


    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Panera fisk med kokos... låter faktiskt intressant och spännande. Bör ju provas:)
    Ja värmen kan man ju inte klaga på, hoppas det får hålla i sej lite nu!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails