tisdag 14 juni 2011

Torsk i ugn

Grunden till detta recept är viktväktarmat. Jag valde dock att använda vanlig fet creme fraiche, grädde och 28% ost, dessutom har jag gjort om det lite ; )

Ingredienser för 2-4 personer
400 gr torsk
10 cm purjolök
Salt
Citronpeppar
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong (1 tärning + 1 dl vatten)
200 gr räkost
1 msk klippt dill
2 msk citronsaft
1 krm citronpeppar
Salt
Maizena
2 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsform med smör.
Strimla purjolöken och lägg den i botten på formen.
Skär torsken i 2 cm tjocka skivor.
Salta och strö över citronpeppar.


Värm grädde och cremefraiche.
Slå i buljongen.
Blanda ner räkosten, kryddorna, dillen och citronsaften.
Koka såsen en liten stund.
Smaka av med salt och red med maizena till önskad konsistens.
Strö över den rivna osten över fisken och slå över såsen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, täck ev över mot slutet så det inte blir bränt.


Klipp över dill innan servering, servera med kokt potatis.

1 kommentar:

  1. Låter väldans gott och som en bra rätt nu när det blivit lite varmare. Frisk smak och snabblagat, perfekt!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails