Man kan lika gärna använda sig av grillad kyckling istället för att tillaga filén. Jag gillar verkligen smaken av creme fraichen tomat/basilika.
Ingredienser för 3-4 personer
2 st kycklingfiléer
Salt
Peppar
1 paket bacon
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 äpple
1 burk creme fraiche med smak av tomat/basilika
3 dl grädde
1/2-1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljong
Cashewnötter
Gör så här
Dela kycklingfilén i mindre fyrkanter.
Bryn dom i smör tills de är klara, krydda med salt och peppar.
Lägg över i en gryta.
Klipp bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper.
Fräs hastigt den hackade paprikan och purjolöken.
Lägg ner bacon, paprika och purjolöken tillsammans med kycklingen.
Blanda i creme fraiche, grädde, sambal oelek och grönsaksbuljong.
Låt såsen stå och småputtra på svag värme i ca 15 minuter, rör om då och då.
Lägg ner det hackade äpplet och låt det bli varmt.
Smaka ev. av med salt och peppar.
Strössla över önskad mängd cashewnötter innan servering.
Vi åt tillsammans med färsk pasta och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )