- Ja, det kan jag ta...
- Vill du hellre ha en bulle frågade jag.
- Nä, jag tar paj.
När han hade ätit upp pajen så så han; - Jag har aldrig någonsin ätit rabarber, men jag tyckte pajen var jättegod.
: )
Ingredienser
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
100 gr rumsvarmt smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 gr mandelmassa
400 gr rabarber
1 msk socker
1/2 potatismöl
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Finfördela smöret i mjöl och socker till en gryning massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg
Lägg den i kylen och låt vila i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten.
Sätt ev. aluminiumfolie runt kanten och nagga botten.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Tag bort folien.
Riv mandelmassa. (den ska vara riktigt kall så går den lättare att riva)
Ansa och skär rabarberna i små bitar.
Blanda rabarberna med 1 msk socker och 1/2 msk potatismjöl.
Vispa samman creme fraiche med med ägg, socker och vaniljsocker.
Fördela mandelmassa i det förgräddade pajskalet.
Lägg rabarberna ovanpå och häll sedan smeten över det hela.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass till.

Rabarberpaj , det är sommar det!! :-)
SvaraRaderaSer jättegott ut.
Kram
Mumms!
SvaraRaderaHelt såld på rabarber i år och gjort lite olika pajer. Tror jag smakat något liknande så kan nästa känna smaken.... MUMS!!!
SvaraRaderaInget dåligt betyg det inte, kul när man kan introducera nya smaker för barn:)
SvaraRaderaHa en fin vecka!