måndag 20 juni 2011

Frallor och tekakor

När jag ändå tar fram min kompis Bosch är det lika bra att baka dubbel sats. Denna gång blev det både frallor och tekakor.

Ingredienser för 20 st frallor och 20 st tekakor
2 paket jäst
10 dl mjölk
4 tsk socker
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl vetekli
4 dl havregryn
150 gr rumsvarmt margarin
22-24 dl av mjölet manotiba cream
ägg
sesamfrö

Baka så här
Smula jästen i en stor bunke.
Värm mjölken tills det är fingervarmt (37º).
Häll lite av mjölken över jästen och rör om så att jästen löser sig.
Blanda i resten av mjölken.
Rör ner salt, socker, bakpulver, vetekli och havregryn.
Blanda i mjölet ca 1 dl i taget.
Kör med maskin i ca 10 minuter, för hand lite längre.
Degen skall fortfarande vara lite kladdig när den är färdig.
Täck över med en bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa 30 min.
Ta upp degen på en ren, mjölad bänk.
Dela den i 2 delar.
Dela varje del i 20 bitar och gör tekakor av den ena delen och frallor av den andra.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på.
Lägg bakduk över dem och låt jäsa 45 minuter.
När de jäst klart så vispa upp ett ägg tillsammans med en liten skvätt mjölk och pensla frallorna.


Strö över sesamfrö eller vad du önskar ha på.
Grädda i 225º i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Grädda tekakorna i mitten av ugnen ca 6 minuter.
Låt svalna på ett galler under en bakduk.




2 kommentarer:

  1. Hembakat bröd är det godaste :-)

    SvaraRadera
  2. Så fina bullar du fick till.
    Här har det inte bakats på länge, evigheter (!), men det blir oftast så när det somras ute. Även om det mest känns som höst nu så vi får kanske sätta sprätt på Majoren igen:)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails