tisdag 31 maj 2011

Vanlig enkel köttfärssås på mitt vis

Testade en ny variant istället för spaghetti som jag hittade hos Åse, att använda vitkål istället. Dock inget som föll de andra familjemedlemmarna i smaken, de ville minsann ha vanlig spaghetti. Själv tyckte jag att det smakade gott.

Ingredienser
700 gr blandfärs
1 gul lök, hackad
250 gr krossade tomater
1 köttbuljong
1/2 + 1/2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche paprika/chili
1/2 dl chilisås
2 tsk pastakrydda/spaghettikrydda
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipeppar
1/2-1 tsk salt
Svartpeppar eller pepparmix

Gör så här
Lägg de krossade tomaterna i en gryta tillsammans med köttbuljongen.
Hacka löken och bryn den, lägg över i grytan.
Bryn färsen och lägg även över denna i grytan.
Häll ner alla kryddorna i blandningen.
Slå på chilisåsen, creme fraichen och 1/2 dl grädde.
Rör runt och låt det stå och småputtra minst 20 minuter.
Mot slutet, slå på resten av grädden och smaka av med ev. mer kryddor.


1 kommentar:

  1. :) Nej det kan jag tänka att vitkål inte blev ett populärt substitut för spagetti, i alla fall inte för barnen.
    Så gott med crème fraiche i köttfärssåsen, den kommer till helt nya höjder liksom.
    /anki

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails