Testade en ny variant istället för spaghetti som jag hittade hos Åse, att använda vitkål istället. Dock inget som föll de andra familjemedlemmarna i smaken, de ville minsann ha vanlig spaghetti. Själv tyckte jag att det smakade gott.
Ingredienser
700 gr blandfärs
1 gul lök, hackad
250 gr krossade tomater
1 köttbuljong
1/2 + 1/2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche paprika/chili
1/2 dl chilisås
2 tsk pastakrydda/spaghettikrydda
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipeppar
1/2-1 tsk salt
Svartpeppar eller pepparmix
Gör så här
Lägg de krossade tomaterna i en gryta tillsammans med köttbuljongen.
Hacka löken och bryn den, lägg över i grytan.
Bryn färsen och lägg även över denna i grytan.
Häll ner alla kryddorna i blandningen.
Slå på chilisåsen, creme fraichen och 1/2 dl grädde.
Rör runt och låt det stå och småputtra minst 20 minuter.
Mot slutet, slå på resten av grädden och smaka av med ev. mer kryddor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
:) Nej det kan jag tänka att vitkål inte blev ett populärt substitut för spagetti, i alla fall inte för barnen.
SvaraRaderaSå gott med crème fraiche i köttfärssåsen, den kommer till helt nya höjder liksom.
/anki