Pannkakor är alltid gott, perfekt när man vill ha något lätt. Här har jag testat en ny variant, pannkakor à la LCHF. Självklart är det Anna Hallén som står för receptet.
Smeten var lite "klurig" att få ut i stekpannan, tror jag fick i lite för mycket husk, men de blev helt klart godkända.
Pannkakor för 4 personer
5 ägg
4 dl vispgrädde
1/2 dl fiberhusk (detta finner du i glutenfria hyllan)
1 dl kokosflingor
1 krm salt
4 dl mjölk
Gör så här
Vispa äggen och häll i grädde, husk, kokosflingor och salt.
Rör i mjölken.
Låt det sedan stå ett tag då husken gör att smeten tjocknar.
Stek i rikligt med smör, använd ca 1/2 dl smet åt gången
Servera förslagsvis med vispad grädde och bär.
Själv tog jag turkisk yoghurt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter ju både gott och nyttigt :)
SvaraRaderaLåter väldigt gott med kokosen i!
SvaraRaderaVilken trevlig blogg du har. Många goda recept :) Fastnade bla. för detta, låter riktigt gott med kokospannkakor!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaLåter som om det blir goda "pankisar" av detta. Har dock en fundering: Är nybörjare på lchf och undrar nu om man kan använda äggmjölk istället för vanlig mjölk i receptet? Jag har förstått det så att i lchf-kost ska man undvika mjölk.
Veronica
Hej Veronica,
SvaraRaderakul att du hittat hit :-)
Mjölk innehåller mjölksocker och man ska vara försiktigt med att använda det vid LCHF. Dock har jag aldrig testat att använda äggmjölk till dessa pannkakor. Däremot har jag använt mer grädde ist för mjölk ;-) Blir otroligt mättande.
Lycka till med ditt LCHF.
//Susanne
ska verkligen prova detta för man går ner i vikt som bara den med husk
SvaraRaderawww.veckomagasinet.com