Detta var en av de rätterna vi åt på Påskafton, har helt glömt bort att visa det. Testa gärna denna lilla minipaj, riktigt riktigt smarrigt god.
Ingredienser
12 st aluminumformar
Pajdeg
75 gr smör
1,5 dl mjöl
2 msk vatten
Fyllning
1 burk kantareller (ca 200 gr)
2 chalottenlökar
2 dl creme fraiche
1 1/2 krm salt
1 krm mixpeppar
1/2 krm cayennepeppar
Äggstanning
1 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
2 dl riven västerbottenost
Gör så här
Blanda samman pajdegen och låt den vila kallt ca 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka kantarellerna och chalottenlöken.
Fräs lök och kantareller i smör.
Krydda med salt, peppar och cayenne.
Häll i creme fraiche och rör om.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Tryck ut pajdegen i formarna.
Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter.
Lägg i röran (jag fick över litegrann).
Fördela osten.
Slå över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
(i receptet står det 225 grader i 20-25 minuter, det blev alldeles för mycket tid och hög temperatur)
Täck ev. över med ett bakplåtspapper mot slutet.
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
SÅ FINA pajer.
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut. :-)
Vi fullkomligt älskar västerbottenost, så gott. Så dessa bör absolut vara något i vår smak:)
SvaraRadera