Ingredienser
12 st aluminumformar
Pajdeg
75 gr smör
1,5 dl mjöl
2 msk vatten
Fyllning
1 burk kantareller (ca 200 gr)
2 chalottenlökar
2 dl creme fraiche
1 1/2 krm salt
1 krm mixpeppar
1/2 krm cayennepeppar
Äggstanning
1 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
2 dl riven västerbottenost
Gör så här
Blanda samman pajdegen och låt den vila kallt ca 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka kantarellerna och chalottenlöken.
Fräs lök och kantareller i smör.
Krydda med salt, peppar och cayenne.
Häll i creme fraiche och rör om.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Tryck ut pajdegen i formarna.
Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter.
Lägg i röran (jag fick över litegrann).
Fördela osten.
Slå över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
(i receptet står det 225 grader i 20-25 minuter, det blev alldeles för mycket tid och hög temperatur)
Täck ev. över med ett bakplåtspapper mot slutet.

Lycka till!

SÅ FINA pajer.
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut. :-)
Vi fullkomligt älskar västerbottenost, så gott. Så dessa bör absolut vara något i vår smak:)
SvaraRadera