onsdag 4 maj 2011

Chokladvaniljmuffins med mjölkchoklad

Efter vi hade använt chokladfontänen häromdagen så blev det lite choklad över. Tre alternativ fanns att välja på, slänga, gick bort direkt, äta upp den, kanske inte... Däremot baka favoriten muffins med mjölkchoklad.

Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
100 gr smör
1 1/2 dl vaniljkesella
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 msk marsanpulver för kokning
1 krm salt
150 gr Marabou mjölkchoklad

Muffinsformar, ca 24 st

Baka så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt, kakao och marsanpulver i en skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och vaniljkesella.
Lägg ner de hackade chokladbitarna.
Rör samman försiktigt till en jämn smet.
Fördela ut smeten i formarna.
Lägg inte i mer smet än till knappt hälften i formarna.


Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Inget som helst fel i smaken på dessa muffins : ) De fick bra betyg av de som smakat.

1 kommentar:

  1. Det här receptet tackar jag för. Känner att jag MÅSTE prova..

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails