På sajten Kokaihop.se fanns det en som hade fått mycket bra betyg av de som bakat. Jag instämmer i det goda betyget.
Ingredienser
150 gr smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter.
Ta kastrullen från värmen.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta smöret.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Rör sist ner vetemjölet.
Bred ut smeten i en smord och ev. bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen (andra falsen nedifrån) 18-20 minuter.
Inte längre än så för kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen 1 timma.

Sikta över lite florsocker och servera förslagsvis med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljkesella, lite hallon därtill är alltid gott.

Perfekt kladdig inuti.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )