Men först ett riktigt gott recept.
Sweet chilisauce är användbart till mycket. Göra kall sås bl a, eller som här, marinera kycklingen.
Receptet kommer från Åse på 56kilo.se.
Ingredienser för 6 personer
Marinaden:
1 dl sweet chilisauce
2 hackade vitlöksklyftor
en skvätt kikkoman soja (fick hoppa sojan då den var slut hemma)
½ citron (saften)
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Såsen:
2 dl creme fraiche
1 dl sweet chilisauce
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
6 kycklingfiléer
6 träspett
2 broccolis (färska)
2 röda paprikor
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 msk rapsolja till wokningen
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 gr.
Lägg träspetten i blöt.
Rensa kycklingfiléerna och skär ner i fyrkanter eller långa bitar.
Marinera filén i marinaden.
Gör såsen och ställ kallt i kylskåp.
Låt filén ligga i marinaden i en halvtimme innan du trär kycklingen på spetten.
Grilla spetten på galler i ca 15-20 min.
Skär ner grönsakerna och hetta upp oljan i panna och stek grönsakerna krispiga.
Klyftpotatis är att rekommendera om man inte bara vill äta grönsaker till.
Hopas ni fick en härlig kväll tillsammans på AW.
SvaraRaderaLänge sen vi åt denna kalla såsen nu, ett tag hade vi den ständigt och jämt. Kanske något att ta upp igen.
Hoppas du har en bra helg.
Såg super gott ut!
SvaraRaderaHoppas Ni fick en riktigt riktigt rolig kväll i Fredags :-)
SvaraRaderaKycklingspetten ser jättegoda ut.
Kram Jenny
Det här låter som något för mig.
SvaraRaderaTack för tipset, måste testas redan imorgon :-)