Mycket jordgubbar är det. Vi hade min mamma och pappa på fika häromdagen. Då bjöd vi denna goda jordgubbspaj.
Ingredienser
Pajdeg
150 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
ca 1 liter skivade jordgubbar
1/2 dl socker
2 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Gör så här
Dela smöret i bitar och kör alla ingredienser i en matberedare, alternativ arbeta samman degen för hand.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Skiva jordgubbarna och lägg i pajskalet.
Vispa samman resten till fyllning och slå över jordgubbarna.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter, täck över med bakplåtspapper så den inte bränns vid.
Servera tillsammans med vaniljglass.
Ha en bra härlig måndag, själv har jag nedräkning nu, 2 veckor kvar till semester : )
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott med jordgubbspaj :-)
SvaraRaderaRoligt med annat en bara vanlig smulpaj som man oftast bakar :-)
Kram och fortsatt fin vecka
// jenny
Inte ofta vi gör paj här hemma, mest för att Anki egentligen inte är så förtjust i pajskalet... Men denna skulle vi nog ändå kunna få för oss att prova, hamnar i prova-mappen gör den. Borde ju funka även med frysta bär, om man bara tillsätter lite potatismjöl? (Om man inte hinner göra den innan säsongen är över alltså)
SvaraRadera