tisdag 5 juli 2011

Ungsbakad smörlax med räktzatsiki

Smaken blev jättegod med massa smör och fiskkrydda på laxen. Svärmor som vi bjöd detta på tyckte det var alldeles utsökt : )

Ingredienser 4 personer
4 st portionsbitar lax
Grovsalt
Smör, smält, 3-4 msk
Fiskkrydda (Knorr)

Räktzatsiki
350 gr räkor med skal
2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 tsk salt (knappt)
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form på en bädd av lite grovsalt.


Smält smöret och häll det över laxbitarna.


Krydda på med fiskkrydda.


Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.

Gör under tiden räktzatsiki.
Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan, tänk på att krama ur vattnet innan du lägger ner den i yoghurten.
Blanda samman allting och smaka av med salt.




Servera med kokt potatis och sallad.

Jag gjorde även en citronsås till detta. Jag använde mig av;
Grädde
Fiskbuljong
Pressad citron
Knorr Fiskkrydda

2 kommentarer:

  1. Räktzatsiki låter verkligen gott, en väldigt bra idé minsann!

    SvaraRadera
  2. Spännande med räktzatsiki, det låter mycket gott!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails