Ingredienser 4 personer
4 st portionsbitar lax
Grovsalt
Smör, smält, 3-4 msk
Fiskkrydda (Knorr)
Räktzatsiki
350 gr räkor med skal
2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 tsk salt (knappt)
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form på en bädd av lite grovsalt.

Smält smöret och häll det över laxbitarna.

Krydda på med fiskkrydda.

Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
Gör under tiden räktzatsiki.
Skala räkorna och grovhacka dom.
Riv gurkan, tänk på att krama ur vattnet innan du lägger ner den i yoghurten.
Blanda samman allting och smaka av med salt.


Servera med kokt potatis och sallad.
Jag gjorde även en citronsås till detta. Jag använde mig av;
Grädde
Fiskbuljong
Pressad citron
Knorr Fiskkrydda

Räktzatsiki låter verkligen gott, en väldigt bra idé minsann!
SvaraRaderaSpännande med räktzatsiki, det låter mycket gott!
SvaraRadera