tisdag 26 juli 2011

Skinkpaj

En enkel skinkpaj men ändå så himla god.

Ingredienser
Pajdeg
150 gr smör eller margarin
3 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning
200 gr rökt skinka
3 dl ost, smakrik
2 st ägg
2 dl mjölk
1-2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
svartpeppar

Gör så här
Blanda samman degen i en matberedare eller för hand.
Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Tryck därefter ut degen i en pajform, tryck till ordentligt mot kanterna eller använd dig av folie för att kanterna inte ska kana ner. (för mig känns det som att det kvittar hur jag än gör åker kanterna ner. Tips någon?)
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader.
Strimla skinka och lägg i botten på formen.
Strö över den rivna osten.
Vispa samman ägg och mjölk, blanda ner paprikapulver och salt.
Slå det över skinkan och osten.
Ta lite svartpeppar och strö över.

Grädda pajen i 200 grader i ca 20 minuter, täck ev. över med ett bakplåtspapper för att inte bränna pajen.

Låt pajen stå och svalna av en stund innan du serverar den.
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Ja brukar picka botten med en gaffel innan ja förgräddar botten och då brukar den inte sjunka ner i kanterna

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails